Ανακοινώσεις

Skype - Zoom | Οδηγίες εγκατάστασης & προσθήκης στο Skype group

Skype - Zoom | Οδηγίες εγκατάστασης & προσθήκης στο Skype group

από ANT1 MediaLab -
Αριθμός απαντήσεων: 0

Αγαπητοί σπουδαστές,

Για την προετοιμασία της έναρξης των μαθημάτων, παρακαλείσθε να εγκαταστήσετε στις συσκευές σας (ιδανικά στο κινητό σας) τις εφαρμογές Skype & Zoom, οι οποίες χρησιμοποιούνται από το ANT1 MediaLab για την τηλεκπαίδευση.

Διευκρινίζουμε, ότι τα μαθήματα θα ξεκινήσουν κανονικά, με φυσική παρουσία στις αίθουσες, και ότι μέσω τηλεκπαίδευσης μπορούν να παρακολουθούν όσοι έχουν δηλώσει σε προηγούμενο e-mail ότι ανήκουν σε ευπαθή ομάδα, οι ίδιοι ή μέλος του στενού περιβάλλοντός τους.


Α. Εγκατάσταση Skype

Το Skype είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής εφαρμογή τηλεφωνίας μέσω Διαδικτύου, με εκατομμύρια χρήστες από όλον τον κόσμο. Διατίθεται δωρεάν σε εκδόσεις για κάθε συσκευή και λειτουργικό σύστημα. Εάν δεν υπάρχει ήδη εγκαταστημένο στις συσκευές σας, μπορείτε να το βρείτε εδώ: https://www.skype.om/el/get-skype/

Απλώς επιλέγετε το είδος συσκευής όπου θέλετε να εγκαταστήσετε το Skype και ακολουθείτε τη διαδικασία.

Έπειτα από την εγκατάσταση της εφαρμογής, εάν δεν έχετε ήδη, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα Skype account. Ξεκινάτε την εφαρμογή και επιλέγετε sign up, όπου βάζετε e-mail και password.

Μπορείτε να βρείτε λεπτομερείς οδηγούς για τις λειτουργίες του skype στην επίσημη ιστοσελίδα https://www.skype.com/el/ και στο επίσημο κανάλι https://www.youtube.com/c/Skype/ 


Β. Προσθήκη στο Skype group τμήματος

Έπειτα από τη δημιουργία skype λογαριασμού, προσθέστε στις επαφές σας το Skype account του τμήματός σας: μέσα από την εφαρμογή, πηγαίνετε Επαφές/Contacts -> Νέα επαφή/Add contact -> Επικόλληση/Paste τον κωδικό live:.cid.ad1206811489c44b και θα σας εμφανίσει το account Class S1 ANT1 MediaLab. Στείλτε ένα απλό μήνυμα/χαιρετισμό, ώστε να μπορέσουμε να σας ταυτοποιήσουμε και να σας προσθέσουμε στο Skype group.


Γ. Εγκατάσταση Zoom

Το Zoom είναι μία πλατφόρμα βιντεοεπικοινωνίας, που γνώρισε αλματώδη άνοδο την περίοδο της πανδημίας, λόγω της διευκόλυνσης που προσέφερε στις επικοινωνίες, ιδιαίτερα στην τηλεργασία. Παρακαλούμε να εγκαταστήσετε και την εφαρμογή Zoom, ώστε να υπάρχει ως εναλλακτική λύση τηλεκπαίδευσης, σε περίπτωση που απαιτηθεί. 

Μπορείτε να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Zoom από την επίσημη ιστοσελίδα: https://zoom.us/support/download. Έπειτα απαιτείται να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό εδώ: https://zoom.us/signup. Τέλος, παρακαλούμε να μας επιβεβαιώσετε ότι έχετε δημιουργήσει λογαριασμό, στέλνοντάς μας το e-mail που χρησιμοποιήσατε.


Αν αντιμετωπίσετε το οποιοδήποτε πρόβλημα, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.